Balanç 10x10 mapa

CiU Premià presenta 10 compromisos el 2011, 10 realitats el 2015

| Miquel Buch

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, CiU Premià de Mar va presentar ahir el balanç de la mandat 2011-2015. Sota el títol 10 compromisos el 2011, 10 realitats el 2015, CiU Premià, amb l’alcalde Miquel Buch al capdavant ha centrat la seva acció de govern a atendre les persones més necessitades, fomentar l’ocupació, la participació ciutadana i la transparència i millorar la gestió econòmica.

Balanç 10x10 mapa
Una de les prioritats més destacades de l’actual alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, al llarg de tota la legislatura ha estat l’atenció a les persones. “Hem destinat tots els esforços a atendre a més de 7.000 persones que ho passen malament. Aquesta ha estat la nostra obsessió”. Així mateix, va explicar que s’han destinat més de 430.000 euros a millorar les escoles públiques del municipi.

Tot i la situació econòmica complicada que pateixen els ajuntaments, els premianencs i premianenques paguen menys impostos, fins a un 40% menys que altres poblacions similars. “L’Ajuntament deu als bancs menys de la meitat del que devia fa 4 anys” va manifestar Buch. Això sense descuidar el suport a les persones aturades i al comerç local. “S’han contractat temporalment 175 persones per fer diverses tasques i s’han realitzat cursos, campanyes i accions durant tot l’any”.

El manteniment del municipi també ha estat clau en aquesta darrera legislatura, s’han construït més de 5,5km de canalitzacions d’aigua potable i 3,5 km de clavegueram. A més a més s’han fet 100 petites obres de pavimentació i 130 voreres adaptades que fan un total de 4 camps i mig del Barça.

Una dels reptes era que, tot i no disposar de recursos econòmics, els premianencs i premianenques tinguessin la sensació que els serveis que reben no han perdut qualitat. Així, “hem creat nous equipaments i nous espais públics, per fer un poble més amable per tothom” apuntava Buch. Hem millorat els serveis urbans, com ara els nous contenidors de la brossa que faciliten el reciclatge i ajuden a reduir la despesa.

Finalment, des de CiU Premià de Mar es destaca l’esforç que s’ha fet des del govern per canviar la manera de fer política i apropar l’ajuntament al ciutadà. S’ha impulsat un nou reglament de transparència i participació ciutadans. Hem realitzat la primera consulta popular i en els dos darrers anys el web de l’ajuntament ha obtingut el distintiu a la qualitat i a la transparència que atorga la UAB.

Miquel Buch va assegurar ahir que es presenta a les eleccions per seguir millorant Premià de Mar. “Entre tots tenim molts reptes per assolir” ha assegurat. L’acte de presentació de la llista serà el proper dia 5 de maig al Centre Cívic. Serà allà on Buch presentarà les persones que l’acompanyaran a les properes eleccions municipals del 24 de maig.

Balanç 10x10 (1)-2