Les obres de rehabilitació de l’edifici de Gran Via 196 ja permeten la circulació de vehicles

| Miquel Buch

El tram de la Gran Via comprès entre els carrers Joan Prim i Elisenda de Montcada ha estat tallat al trànsit mentre es feien les tasques de reparació de l’immoble que va resultat afectat per l’explosió esdevinguda el dia 18 de setembre de 2016.
La rehabilitació de l’edifici encara no ha finalitzat, però el darrer informe de l’empresa encarregada de les obres indica que els treballs avancen correctament i l’arquitecte municipal, després de fer les comprovacions corresponents, ha determinat que aquest tram ja es pot tornar a obrir al trànsit de vehicles.
Com a mesura de seguretat, atès que les obres de l’edifici continuen el seu curs, la vorera cantó mar d’aquest tram continuarà tancada als vianants. La parada de l’autobús C30 ubicada davant de l’edifici afectat es traslladarà uns metres més endavant, tot just després del carrer Ramon Llull. L’autobús tornarà a passar per aquest tram de la Gran Via a partir de dissabte dia 8.
D’altra banda, el tram del carrer Elisenda de Montcada entre la Gran Via i el carrer Unió continuarà tallat al trànsit fins que no s’assoleixi l’estabilitat estructural de la part sud de l’edifici de Gran Via 196-198.
El tram d’Elisenda de Montcada entre Gran Via i Jacint Verdaguer tornarà a ser de sentit muntanya.
L’Ajuntament treballa per anar retornant a la normalitat, oferint a les persones afectades tot el suport social i psicològic que puguin necessitar. En aquest sentit, ja està en marxa el dispositiu d’acompanyament als veïns que properament retornaran als seus domicilis. Aquest operatiu seguirà actiu fins que totes les persones afectades tornin a les seves llars.