La Responsabilitat, la voluntat de servei, la integritat, l’honestedat, la confiança, la justícia, la il•lusió, el catalanisme i el premianisme… són alguns dels valors d’en Miquel Buch.

La meva vida personal i professional m’han fet aprendre que per ser un bon alcalde, s’ha de saber escoltar, ser proper, dialogar, ser un bon gestor i sobretot tenir la mà estesa per buscar el màxim consens. Però per sobre de tot, tinc clar que la família és un dels pilars fonamentals. Per tant, lluito dia a dia, per ser un bon fill, un bon pare i un bon marit. Hem considero una personal compromesa amb els meus i alhora compromès amb un projecte de país i de ciutat.

Nascut el 3 d’agost del 1975, de ben petit ja  passava llargues estones jugant a la plaça de l’Ajuntament, fins al camí Ral i carrer de la Plaça amunt i avall. Recordo que de més gran, el meu neguit per fer i participar de la vida social de la Vila, hem van dur a formar part de moltes entitats, com el Cau o el Grup de Diables, i a fer la Prestació Social Substitutòria a la Creu Roja.

Els meus pares sempre m’han transmès els valors del treball i l’esforç. Des de ben jove vaig treballar a l’empresa de gestió del meu germà, una època en la que vaig entendre que l’esforç en la feina sempre dóna els seus fruits. Al mateix temps que establia la meva vida laboral, vaig començar a sentir inquietud per fer alguna cosa pel país i també per Premià. Així que l’any 1996, amb 19 anys, vaig iniciar la seva militància a la Joventut Nacionalista de Catalunya i a Convergència Democràtica, projectes amb els quals em sentia i em sento plenament identificat. A la Joventut Nacionalista de Catalunya vaig ser conseller nacional des de l’any 1997 fins al 2006, any en que vaig deixar la militància per motius d’edat. A la mateixa organització vaig començar la meva tasca exercint de president local de Premià de Mar, després de la comarca del Maresme i més tard, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A Convergència Democràtica de Catalunya sóc conseller nacional des de l’any 2004 i ho sóc també de la Federació de CiU. Durant una temporada, també, vaig ser vicepresident del partit a la comarca. En el pla municipal, vaig ser candidat per primera vegada a les eleccions de 1999. Malauradament, la mort sobtada de Lluís Cerdà em va portar a accedir a l’acta de regidor mesos més tard. Des de l’oposició, i durant gairebé quatre anys, vaig treballar amb esforç i dedicació com a regidor de CiU especialment en els àmbits de Joventut, Cultura, i Esports. L’any 2003, al costat de Jaume Batlle, vaig ocupar el número 3 a la llista electoral de CiU. En aquesta ocasió, CiU de Premià, va guanyar les eleccions del mes de maig. A partir d’aquest moment vaig assumir la 4a tinença d’alcaldia de l’Àrea de Serveis a la Persona, i les regidories d’Esports i de Gent Gran. Des d’aquests àmbits vaig tirar endavant projectes tan importants com el de la nova piscina municipal, la recuperació de la pista esportiva Voramar per a ús de les entitats, l’adaptació de la piscina municipal per a persones amb discapacitat, l’organització de la Marató de TV3, o la creació del Consell Municipal de la Gent Gran. Després de la malaurada desaparició de Jaume Batlle, el 7 de febrer de 2007, CiU va proposar-me que assumís l’alcaldia de Premià de Mar fins a les eleccions del 27 de maig i que encapçalés la llista electoral de CiU en aquells comicis. A les eleccions la federació nacionalista va obtenir un molt bon resultat, amb 9 dels 21 regidors del consistori.

L’agost de 2005 vaig casar-me amb la Cesca amb qui som pares de l’Oriol, que va néixer l’estiu de l’any 2006, en Biel, que va arribar la tardor del 2008  i la Clara que ha nascut aquest passat mes de setembre.

Avui sóc alcalde de Premià de Mar i exerceixo el càrrec, com sempre, amb “honestedat, humilitat i una clara voluntat de servei a les persones.” A les eleccions municipals del 22 de maig de 2011, la candidatura de CiU encapçalada per Buch va obtenir 10 dels 21 regidors.

Des del mes d’octubre de 2012, sóc President de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i del Consell de Governs Locals de Catalunya. Un càrrec que em permet recórrer tot el territori i veure que els alcaldes i alcaldesses de Catalunya fan una feina molt important per a millorar en tot moment el benestar dels veïns i veïnes.