Captura de pantalla 2015-04-01 a les 16.45.09

Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar: “S’obre una època apassionant per fugir de la cotilla espanyola”

| admin

L’alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista al plató de l’ARA amb Antoni Bassas que s’obre una “època apassionant” per “fugir de la cotilla espanyola”. En aquests termes s’ha expressat sobre l’acord a què van arribar CDC, ERC i les entitats del sobiranisme civil. “Hi ha d’haver un degoteig d’adhesions a aquest full de ruta”, ha apuntat Buch, que és partidari de començar el procés cap a la independència en cas que hi hagi “un català més a favor del sí que no pas del no”.

“Tenim un govern de l’estat que no ha entès com som nosaltres, que ens ha menystingut, que ens escanya econòmicament”, ha apuntat Buch durant l’entrevista, en què també ha posat de manifest que el full de ruta és “obert” i està caracteritzat pel “consens”. “Els ajuntaments van ser claus en el procés perquè tenien el termòmetre dels veïns”, ha indicat el president de l’ACM. Buch també ha negat que el procés creï “fractura” a la societat i ha assegurat que Catalunya “no és el primer lloc del món” on es fa un referèndum.

“Qui la fa, la paga”

En referència als casos de corrupció oberts al país, l’alcalde de Premià de Mar ha negat el fet que “no hi hagi un pam de net” a les institucions. “S’han trobat quatre casos d’un total de 9.000 servidors públics”, ha volgut posar de manifest Buch, que s’ha mostrat partidari del “qui la fa, la paga”. “Jo sóc partidari de governar amb les portes i les finestres obertes”, ha assenyalat el president de l’ACM, que ha explicat que el seu Ajuntament ha aprovat un codi de transparència.

El “company de viatge”

Buch també s’ha referit a la malaltia que pateix, l’esclerosi múltiple, circumstància que va fer pública amb motiu de la Marató de TV3 de l’any passat. “És un company de viatge”, ha apuntat l’alcalde de Premià de Mar, que ha revelat que ha rebut molt ‘feedback’ arran de fer pública la malaltia. “És una cosa que sempre va amb mi”, ha assegurat el president de l’ACM.

FOTO 2

Miquel Buch escollit candidat de CiU a l’alcaldia de Premià

| admin

L’actual alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, va ser escollit el passat dijous dia 22 de gener al vespre de nou candidat de CiU a l’alcaldia de Premià de Mar. L’assemblea de de CiU el va ratificar per unanimitat. El proper 5 de febrer, farà la seva presentació oficial amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas.

“Encaro el repte amb la mateixa il.lusió, honestedat i humilitat com el primer dia. El meu objectiu és fer front als moments difícils i encarar-los amb determinació i sempre pensant en el bé dels ciutadans ” assegurava Buch davant els assistents a l’assemblea.

En el seu discurs, l’actual alcalde va explicar la feina feta en els darrers 4 anys. Una tasca centrada en 4 grans eixos: la gestió econòmica, atenció a les persones, millora de les diferents infraestructures del municipi i sobre tot, la nova forma de fer política.

Finalment, Buch va agrair la feina de totes aquelles persones que al llarg dels anys han treballat plegats per fer, entre tots, un Premià millor.

L’acte de presentació oficial serà el proper dia 5 de febrer a les 20h. a l’Espai l’Amistat de Premià de Mar amb la presència del President de la Generalitat, Artur Mas. L’acte serà un pa amb tomàquet solidari en què es recolliran aliments per fer arribar a la Taula d’Inclusió Social.